2013. augusztus 8., csütörtök

Villámgyors csokifagyi

Az úgy történt, hogy már teljesen kifogytunk a gyümölcsből, csak banán volt itthon...



Hozzávalók:

3-4 banán egyenesen a mélyhűtőből (érdemes egészben lefagyasztani, így is nagyon könnyen szeletelhető)
2 púpozott tk holland kakaópor
1 tk kardamom (ha nincs, fahéjjal is nagyon finom)
egy marék mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

A lefagyasztott banánt először vékonyabb szeletekre vágjuk (hogy könnyedén össze tudjuk aprítani), majd hozzáadjuk a többi összetevőt.  Végül mindent jól összeturmixolunk, az eredményt pedig jól megesszük! :)

Jó étvágyat!

Cukkinis kapros-túrós pite



Hozzávalók:

60 dkg cukkini
10 dkg kókuszliszt (fele lehet szezámliszt is)
5 tojás
1 citrom
2 ek kapor
8 dkg édesítő és egy marék mazsola (elhagyható annak, aki sósan szereti)
10 dkg olvasztott kókuszzsír
vanília kivonat
1 tk szódabikarbóna 


Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, egy kis sóval átforgatjuk, és kinyomkodjuk a levét (homogénebb állag elérése érdekében, miután kinyomkodtuk, botmixerrel simára is dolgozhatjuk). Majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, kaprot, a citrom reszelt héját, és kifacsart levét (édes verzió esetén az áztatott mazsolát). A tojásfehérjét verjük fel, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük az eritrittel és a vanília kivonattal, apránként hozzáadagolva a kókuszzsírt. Óvatosan beleforgatunk mindent a cukkinis masszába. 25*28cm-es sütőtálban 180 fokon kb. 50 perc (tűpróba!) alatt sül készre.

Jó étvágyat!

Forrás: PaleoVital

2013. augusztus 6., kedd

Vendégváró vegapogi

Az eredeti egy kicsit másképp, vendégvárásra  fejlesztve:



Hozzávalók:

1 közepes cukkini
1 nagyobb sárgarépa
2 ek szezámliszt
2 ek naprafogóbélliszt
3-4 ek őrölt lenmag
3 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
csipet só, bors
kakukkfű vagy más zöld fűszer
tökmag a tetejére
zsír a kikenéshez


Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, majd lereszeljük. Mindent hozzávalót jól összedolgozunk, a masszát pedig kizsírozott muffinformákba töltjük. 200 fokon 30-35 perc alatt sül készre.

Jó étvágyat!

2013. augusztus 1., csütörtök

Kovászos uborka paleósan

 

Hozzávalók:

uborka
szárított kapor
3-4 db szőlőkacs

Elkészítés:

Előkészítjük az üveget: az aljára tesszük a szárított kaprot. Az uborkákat megmossuk, megdörgöljük, bevágjuk őket, aztán teletesszük az üveget. Majd forró (de elég a langyos is) sós vízzel leöntjük. A tetejére kerülnek a szőlőkacsok. Végül lefedjük az üveget sütőpapírral, és a napra tesszük. 3 nap alatt érik be.

Jó étvágyat!