2014. január 22., szerda

Lazac steak

Péntek esti könnyed vacsorának készült, mely hamar elnyerte mindannyiunk tetszését :) 


Hozzávalók:

3 szelet friss lazacpatkó
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
szerecsendió
friss zöld leveles
citromgerezdek

Elkészítés:

 A lazacszeleteket megmossuk, majd felitatjuk róluk a vizet. Sózzuk, borossuk, és állni hagyjuk őket legalább 10 percet. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, amíg kéreg keletkezik rajta, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ha kész, tányérra csúsztatjuk, és szerecsindiót szórunk rá. Iziben tálaljuk!

Jó étvágyat!!

Forrás: Posta Renáta: Paleolit konyha hedonistáknak

Karfiolos müzli

Gyerkőc nagyon szereti a nyers karfiolt, Gitta receptje pedig szembe jött velem, és milyen jól hangzik! Édes karfiol.

Nos, habár evett azért belőle, közölte, hogy legközelebb az összetevőket inkább csak úgy magában falatozná, ahogy egyébként szokta is.

Tanulság: nem kell semmit se túlbonyolítani, ez csak nekünk felnőtteknek "fontos" :)))


Hozzávalók:

20 dkg karfiol
20 dkg alma vagy bármilyen friss gyümölcs
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, aszalt szilva, stb.)

A szószhoz: 

15 dkg kesudió
2 dl víz
1 evőkanál citromlé
1 tk fahéj

Elkészítés: 

A kesudiót előző este beáztatjuk. A karfiolt egészen pici rózsákra szedjük, a zsenge szárát is felvagdossuk pici darabokra. Az almát mossuk, kimagozzuk, és héjastul egészen apró darabokra vágjuk. A nagyobb aszalt gyümölcsöket is felvágjuk (pl. barack, szilva). A karfiolt, az almát és az aszalt gyümölcsöket jól összekeverjük.

A szószhoz mindent turmixgépbe teszünk, és egy teljesen sima állagú krémet készítünk. ráöntjük a zöldséges-gyümölcsös keverékre, jól összeforgatjuk. Ha túl sűrű lenne, narancs levével hígítjuk.

Jó étvágyat!

Forrás: Gitta nyersétel blogja