Hozzávalók (kb 16 db-hoz):
20 dkg kókuszreszelék (én a leszűrt kókusztej "fölét" hasznosítottam újra)
15 dkg darált mák
Egy érett banán
4 tojás
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack
1 tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
3,5 dl víz
Elkészítés:
Az aszalt barackot apróra vágjuk (vagy aprítjuk), és a mazsolával együtt kb. 2 dl forró vízbe áztatjuk, amíg megpuhul. Turmixoljuk össze a banánt, majd keverjük össze a kókuszreszelékkel, mákkal, szódabikarbónával, aszkorbinsavval. Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük fel, a sárgáját és a beáztatott gyümölcsöket (levével együtt!) adjuk hozzá a keverékhez, majd higítsunk még rajta kb 1-1,5 dl vízzel, ha szükséges, hogy egynemű (de ne folyós) masszát kapjunk. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
200 fokon 30 perc alatt sülnek készre.
Jó étvágyat!
Forrás: Szendi Gábor - Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése