2012. június 11., hétfő

Meggyes diótorta



Hozzávalók:

8 tojás szétválasztva
80-100 g eritrit
270 g darált dió
Fél ek vanília aroma
csipet só
Magozott meggy

Elkészítés:

Robotgéppel keverjük fehéredésig a tojássárgáját az eritrittel és a vaníliával. Szórjuk bele a darált diót, majd keverjük jól össze. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk bele a sárgájába. Töltsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába, és szórjuk meg magozott meggyel (előtte egy kevés kókuszliszttel meghinthetjük a meggyeket, hogy ne süllyedjenek le sütés közben a tészta aljára.) Süssük 175 fokon kb. 50 percig. 
Jó étvágyat!
Forrás: webcukrászda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése