2012. szeptember 4., kedd

Gyümölcsös ragu

Bátran ajánlom ezt a rendkívül ízletes és gyors finomságot, nálunk nagyon hamar elfogyott :)



Hozzávalók:
1 egész csirkemell kockákra vágva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 alma
2 banán
Egy marék mazsola
2 dl kókusztej
1 kk curry
Só, kevés bors, gyömbér
Zsíradék a pirításhoz

Elkészítés:

A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a kockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk a saját levében. Amikor megpuhult, felöntjük kókusztejjel, beledobjuk a kockázott gyümölcsöket és a marék mazsolát, végül meghintjük curryvel, gyömbérrel, majd ezt mind jól összeforraljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: Tünde (Mama kollégája)

2012. szeptember 3., hétfő

Paleo lasagne

Nagy kedvencünk a karalábé, vele együtt pedig ez a "lasagne" ;)



Hozzávalók:

1 kg karalábé (nagyobb darabok), de tökkel és cukkinivel is nagyon finom!!!
50 dkg darált hús
2 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
20 dkg reszelt sajt
Só, bors
Zsíradék a sütéshez

Elkészítés:

A karalábét/tököt/cukkinit meghámozzuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot apróra vágjuk. Egy serpenyőben megfuttatjuk a vöröshagymát, majd megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és közepes lángon készre pároljuk (esetleg sűríthetjük egy kis tápióka keményítővel).

Ezek után jöhet az étel összeállítása: zsírozzuk ki egy közepes tepsit, majd fektessünk le egy réteg karalábét úgy, hogy 1/3 részben fedjék egymást. Jöhet a darált húsos ragu, majd harmadik rétegként egy kis reszelt sajt, és így tovább, amíg el nem fogy az alapanyagunk :) 170 fokon süssük 40 percet lefedve, majd még 20 percet fedő nélkül pirítsunk rá!

Jó étvágyat!

Márványos kókusztekercs

Egy újabb, nagyon finom nyers édesség! Ízvilágában leginkább a banános energiagolyókra hasonlít. Ideális vendégváró finomságnak is!

 

















Hozzávalók:

8-10 érett banán
400 g kókuszreszelék
300 g darált dió/mandula
3 ek holland kakapor
ízlés szerint mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

A banánt pépesítjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált magvakkal. A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Fólia vagy sütőpapír segítségével a kakaós masszát kinyújtjuk, majd eldolgozzuk rajta a massza másik (natúr) felét is, végül óvatosan feltekerjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. A rétegek közét meg lehet szórni mazsolával, de anélkül is finom.

Jó étvágyat!

Forrás: FB-s paleo receptek