Közkívánatra Papa születésnapi tortája á la Mama :)
Hozzávalók:
A gyümölcsös réteghez:
2 dkg kókuszzsír
2 dkg nyírfacukor (xilit)
50 dkg őszibarack/nektarin
A tésztához:
4 db tojás
0,5-1 dl 100 %-os almalé vagy víz
15 dkg darált dió
40 dkg sütőtök
10 dkg gesztenyeliszt/mandulaliszt
5 dkg kókuszliszt
4 dkg eritrit
4 dkg eritrit
1,5 tk. szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
2 tk őrölt gyömbér
Fél tk só
Elkészítés:
Alufóliával kívülről vonjunk be egy 23-26 cm átmérőjű tortaformát (ha nem kapcsos a tortaformánk, célszerű az aljára sütőpapírt helyezni és úgy kezdjük a rétegezést). A belsejét vékonyan kenjük ki kókuszzsírral, szórjuk meg nyírfacukorral, és az őszibarackot/ nektarint vágjuk vékony cikkekre. Virág alakban rendezzük el rajta, majd szórjuk meg egy kis darált dióval.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a nyírfacukrot, a darált diót, a reszelt sütőtököt, valamint a
szódabikarbónával, gyömbérrel és a sóval elkevert liszteket. Almalével lazítjuk (szükség szerint, és annak
tudatában, hogy hozzákeverjük még a felvert tojásfehérjét is).
Öntsük a formába és süssük 175 fokon kb. 55 percig.
Vegyük ki, és pihentessük 15 percig - de jobb megvárni, míg teljesen kihűl. Éles késsel vágjuk körbe a szélét, majd tegyünk a tetejére egy tányért, és óvatosan fordítsuk rá a tortát, majd távolítsuk el a tortaformát.
Nagyon finom, habkönnyű finomság, nálunk nagy hamar elfogyott :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése