2013. április 21., vasárnap

Mindentbele rakottas

Végtelenül egyszerű és a végtelenségig kombinálható. Új tavaszi kedvencünk!



Hozzávalók:

1 kg darált hús (sertés/marha vegyesen)
1 kg savanyú káposzta
3-4 szelet szalonna
2 fej vöröshagyma
10 főtt tojás
egyéb zöldségek: újhagyma, kelkáposzta stb.
só, bors, őrölt paprika

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, a savanyú káposztát átmossuk és kicsit megpároljuk. A szalonnán megpirítjuk a vöröshagymát, majd a rátesszük a húst, fűszerezzük, és készre pirítjuk. Aztán jöhet a lerakás: az aljára kerül egy réteg káposzta, erre szórunk egy kis őrölt paprikát, majd ráteszünk egy réteg húst, egy réteg tojást és egy réteg egyéb adalékot (nálunk itt éppen kelkáposztalevelek), majd újra jön a káposzta és a többi, amíg van alapanyagunk. A tetejére káposzta kerül, erre rakhatunk még egy réteg kesutejfölt vagy kókusztejes tojássárgáját, ha van. 180 fokon 30-40 perc alatt sül össze.

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése