2014. december 28., vasárnap

Téli krémleves szerecsendióval

Folytatódjon ódánk a sütőtökhöz :) Elmira legújabb könyvében találtam ezt a receptet, és rögtön megtetszett, mert az egész család nagyon szereti a szerecsendiót! Igaz kicsit átvariáltam, de a lényege megmaradt, az eredmény pedig egy nagyon finom, melengető leves, melyet a fiúk is nagy előszeretettel kanalaznak:


Hozzávalók:

1 ek zsiradék
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
30 dkg sárgarépa felkockázva
30 dkg sütőtök hámozva, felkockázva
1 l alaplé vagy víz
Fél tk őrölt gyömbér
Fél tk őrölt kurkuma
Fél tk őrölt szerecsendió
Só, bors
1 dl kókusztej (elhagyható)
2 ek zselatin

Elkészítés:

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát,  majd amikor megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a sütőtököt, és 10 percig pirítjuk őket, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a zselatint és a kókusztejet de utóbbi nélkül is nagyon finom!!!

Ellával:

Mindent hozzávalót beleteszünk, és RIZS programon elkészítjük.

Jó étvágyat!!

Forrás: Mezei Elmira: Ünnepek paleolit módra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése