2017. február 25., szombat

Legfinomabb rakott krumpli

Még mindig a lilahagyma! Most burgonyákkal, fűszeres köntösben. Nem lehet megunni :)
 

Hozzávalók:

3 fehér husú édesburgonya
3 nagyobb burgonya 
2 nagyobb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl kókusztej
1 ek só
1 ek bazsalikom
1 tk tárkony
1 tk rozmaring
1 ek piros paprika
1 tk füstölt piros paprika (elhagyható)
2 ek kókuszolaj
2 ek rizsliszt

Elkészítés:

A meghámozott burgonyákat sós vízben megfőzzük (én Ella kuktában pároltam őket). A mártást a következőképpen készítjük: a felszeletelt lilahagymát megpirítjuk a kókuszolajon, , majd felöntjük vízzel. Ha megpuhult, hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket, végül a rizslisztet. A tepsit kizsírozzuk, belefektetjük a felszeletelt burgonyákat, közéjük zúzott fokhagymát szórunk, végül hozzáadjuk a mártást. 180 fokon 35 perc alatt sül készre. Ahogy Móni írta a blogján: abbahagyhatatlan!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése