Hozzávalók (12 kis db):
15 dkg őrölt mandula
2 csapott tk Holland kakaópor
fél tk szódabikarbóna
3 tojás
2 hámozott körte reszelve, de hagyjunk 12 kis db-ot a tetejére
3 ek darált mazsola
4 dkg 80%-os étcsoki
kókuszzsír a formák kikenéséhez
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a darált mazsolát és a reszelt körtét. Egy másik tálban keverjük össze a mandulát a sütőporral és a kakaóval. Végül egyesítsük a folyékony és a szilárd anyagokat. Amikor már szép egynemű a massza, töltsük meg a muffinformákat, tegyünk a tetejükre egy-egy darab körtét.
180 fokon kb 22-25 perc alatt sül készre.
180 fokon kb 22-25 perc alatt sül készre.
Jó étvágyat!
Forrás: Szendi Gábor - Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése