2012. február 2., csütörtök

Kacsacomb aszalt szilvás lilakáposztával

Mennyei eledel!!! Alig tudtuk letenni a villát :)



Hozzávalók:

5-6 kacsa- (vagy csirkecomb)
1 kisebb fej lilakáposzta
2 db lilahagyma
10 dkg aszalt szilva
2 db kisebb, édes alma
1-2 ek libazsír vagy mangalicazsír
2 csipet őrölt fahéj
2 csipet őrölt szegfűszeg
2 csipet őrölt kömény
1 dl száraz vörösbor
1 fél narancs leve
só, bors

Elkészítés:

A combokat fűszerezzük be előző éjjel, majd egy kis zsír társaságában tegyük be a sütőbe, 1-1,5 órára.
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, torzsáját kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. Az aszalt szilvákat félbevágjuk, az almákat felkockázzuk. Majd felhevítjük a zsírt, és elkezdjük pirítani a lilahagymát, amíg szép üveges nem lesz. Aztán beledobjuk a káposztát és a fűszereket, és jól összekeverjük. Hagyjuk pirulni 15 percig, közben ügyeljünk, hogy ne kapjon oda az alja, gyakran kevergessük. Végül adjuk hozzá az aszalt szilvát, az almát, a bort és a narancslevet, és pároljuk még 10-15 percig.

Ellával:

Kacsacombok:
Pár órával a párolás előtt befűszerezzük, majd INAS HÚS programon puhára pároljuk. 

Lilakáposzta:
Felvágjuk a káposztát és a lilahagymát, felkockázzuk az almákat, majd átforgatjuk a fűszerekben, és RIZS programon megpároljuk. 

Jó étvágyat!

Forrás: Szendi Gábor - Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése