Hozzávalók (6 darabhoz):
60 g kókuszliszt vagy mandulaliszt
4 tojás
3-4 evőkanál kókusztej
1 pépesített banán
1 csipet só
1/2 kk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat. Fontos! A kókuszlisztet (vagy mandulalisztet) a legvégén szitáljuk hozzá, szépen fokozatosan, mert nagyon szívja a nedvességet. Ha minden összetevő egyben van, süssük ki!
Jó étvágyat!
Forrás: webcukrászda
Melyik a jobb? A kókuszlisztes, vagy a mandulalisztes? Furcsa, hogy mindkettővel működik, hisz ez a két féle liszt teljesen máshogy viselkedett eddig a kezem alatt.
VálaszTörlésTe melyikkel szoktad sütni?
a kókuszlisztes verzió alapból szárazabb szokott lenni, ezért mindig higítom kicsit legalább banánnal. A mandulalisztes önmagában is megfelelő állagú lesz.
VálaszTörlésNekem teljesen odaragadt a gofrisuto falara pedig beolajoztam elotte. Milyennek kell lennie a teszta surusegenek? Az enyem hignak tunik. Tul nagy tojasokat hasznaltam volna? A banant hogy pepesited? En turmixgepben a tobbi hozzavaloval. Lehet, hogy ott rontottam el?
VálaszTörlés