Hozzávalók:
2 szelet mangalica szalonna
Fél kg színhús
2-4 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
Mangalica zsír a sütéshez
Elkészítés:
A 2 szelet szalonnát felaprítunk és kiolvasztunk (vigyázat,
hamar füstöl!) A fél kiló kockára vágott színhúst belekeverjük a forró
zsírba, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés, kb. fél dl vízzel, fedő alatt
pároljuk, amíg megpuhul. Ha kész, az apróra vágott fokhagymáagerezdeket
és a pirospaprikát kis belekeverjük, és zsírjára sütjük.
Paleorizzsel, céklával, fejes salátával, vagy sok csemege-(nyáron kovászos-)uborkával finom.
Ellában:
A brassói hozzávalóit belepakoljuk a kuktába, és jól elkeverjük, majd HÚS programon megfőzzük.
Ellában:
A brassói hozzávalóit belepakoljuk a kuktába, és jól elkeverjük, majd HÚS programon megfőzzük.
Jó étvágyat!
Forrás: Szendi Gábor oldala
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése