2012. június 11., hétfő

Brassói aprópecsenye


Hozzávalók:

2 szelet mangalica szalonna
Fél kg színhús
2-4 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
Mangalica zsír a sütéshez
Elkészítés:

A 2 szelet szalonnát felaprítunk és kiolvasztunk (vigyázat, hamar füstöl!) A fél kiló kockára vágott színhúst belekeverjük a forró zsírba, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés, kb. fél dl vízzel, fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul. Ha kész, az apróra vágott fokhagymáagerezdeket és a pirospaprikát kis belekeverjük, és zsírjára sütjük.

Paleorizzsel, céklával, fejes salátával, vagy sok csemege-(nyáron kovászos-)uborkával finom.

Ellában:

A brassói hozzávalóit belepakoljuk a kuktába, és jól elkeverjük, majd HÚS programon megfőzzük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése