Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 kg édes káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
4 ek mangalica zsír
2 dl kókusztej
Fűszerek: só, babérlevél, rozmaring, kapor
Előkészítés:
Első körben a hagymát felaprítjuk. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a zsíradékot, majd a hagymát üvegesre pároljuk. Belekeverjük a csirkecombokat, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, megsózzuk, és egy kevés vizet aláöntve fedő alatt a húst párolni kezdjük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet. Amikor félig puha a hús, hozzáadjuk a füstölt szalonnát is. Kis lángon tovább főzzük.
Közben a káposztát megtisztítjük,a torzsáját kidobjuk, a többit kis kockákra vágjuk. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a húsok, belekeverjük a káposztát, és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészet jól ellepje. A kaprot összevadaljuk, és a húsokra szórjuk.
Sűrítésképp vegyünk ki egy kisebb adag káposztát, és turmixoljuk össze a kókusztejjel. A végén kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot. Forrón tálaljuk.
Ellában:
A vöröshagymát megpirítjuk, és a többi hozzávalóval a kuktába helyezzük, majd HÚS programon készre főzzük.
Ellában:
A vöröshagymát megpirítjuk, és a többi hozzávalóval a kuktába helyezzük, majd HÚS programon készre főzzük.
Jó étvágyat!
Forrás: Kiskegyed konyhája 2009/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése