2012. június 22., péntek

Kelkáposzta krémleves




Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma
Fél kg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
2 szár zeller zöldje
1 ek száraz zöldségdarálék
1 dl kókusztej
só, bors, őrölt szerecsendió 
mangalica zsír

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, a kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A zsíron megfuttatjuk a hagymát, 2 perc múlva hozzáadjuk a zöldségdarálékot, és felöntjük 1,2 liter vízzel, ízesítjük. Mérsékelt tűzön 5 percig forraljuk, majd beleforgatjuk a kelképosztát, és félig lefedve 20 percig főzzük. A végén adjuk hozzá a kókusztejet, sózunk, borsozunk, és még egyet rottyantunk rajta. Ha már kicsit kihűlt, botmixerrel összeturmixoljuk, és tálaljuk.

Ellával:

Mindent hozzávalót beleteszünk, és RIZS programon elkészítjük.

Jó étvágyat!

Forrás: Nők Lapja Konyha 2007/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése