2012. június 11., hétfő

Sült pulykacomb párolt zöldségekkel



Hozzávalók:

4 db pulyka felsőcomb
Fűszerek a páchoz
1 fej fokhagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
Zöldségek a körethez
Mangalica zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A combokat előző este befűszerezzük, a fokhagymával és a füstölt szalonnával pedig betűzdeljük.
Előkészítjük a zöldségeket (végony cikkekre vágjuk őket). A sütőt 200 fokra melegítjük, és a húsokat a keményebb zöldségekkel (hagyma, cékla, sárgarépa stb.) együtt fólia alatt sütni kezdjük. Kb. 1,5 óra alatt sül készre. 20 perccel a vége előtt mellé rakhatjuk a lágyabb zöldségféléket (kelkáposztát, gombát, cukkinit, kelbimbót, spárgát stb.) A végén vegyük le a fóliát, és pirítsunk rá.

Ellával:

A húst párolás előtt néhány órával befűszerezzük, majd INAS HÚS programon elkészítjük.
Ezután a zöldségeket az előzőekben megpárolt hús levében megpároljuk GŐZ (ZÖLDSÉG) programon. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése