Hozzávalók:
4 db pulyka felsőcomb
Fűszerek a páchoz
1 fej fokhagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
Zöldségek a körethez
Mangalica zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A combokat előző este befűszerezzük, a fokhagymával és a füstölt szalonnával pedig betűzdeljük.
Előkészítjük a zöldségeket (végony cikkekre vágjuk őket). A sütőt 200 fokra melegítjük, és a húsokat a keményebb zöldségekkel (hagyma, cékla, sárgarépa stb.) együtt fólia alatt sütni kezdjük. Kb. 1,5 óra alatt sül készre. 20 perccel a vége előtt mellé rakhatjuk a lágyabb zöldségféléket (kelkáposztát, gombát, cukkinit, kelbimbót, spárgát stb.) A végén vegyük le a fóliát, és pirítsunk rá.
Ellával:
A húst párolás előtt néhány órával befűszerezzük, majd INAS HÚS programon elkészítjük.
Ezután a zöldségeket az előzőekben megpárolt hús levében megpároljuk GŐZ (ZÖLDSÉG) programon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése