2014. november 25., kedd

Sült brokkoliszár

Avagy mit kezdjünk a brokkoli megmaradt szárával:


Hozzávalók:

Brokkolirózsa megmaradt szára
Kókuszzsír

Elkészítés:

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszzsírt, és közepes lángon süssük ki benne a feldarabolt brokkoliszárakat. Nagyon finom köret a végeredmény, de nálunk nem érte meg az ebédet sem, felcsipegette a Nép :)

Jó étvágyat!

2014. november 16., vasárnap

Nyers köret főszerepben sütőtökkel

Azoknak, akik nem annyira vannak oda a sütőtökért. Nyersen reszelve sokkal enyhébb, semlegesebb az íze! Kedvünkre fűszerezhetjük, nekem oregánóval és snidlinggel ízlik a legjobban, de bátran lehet próbálkozni! Hajrá!

Sütőtökös golyók

Avagy hogyan hasznosítsuk a maradék sütőtököt.


 Hozzávalók:

Párolt vagy sült sütőtökhús
Kókuszreszelék
Kókuszliszt
Kókuszzsír
Útifűmaghéj (elhagyható)
Édesítés (elhagyható)
Áztatott mag: dió, mandula, kesudió (elhagyható)

Elkészítés:

Fentebb nem írtam arányokat, mert az nagyban függ a sütőtök nedvességétől. A lényeg, hogy az összetevőket úgy adagoljuk, hogy egy gyúrható masszát kapjunk. Ha útifűmaghéjat használunk, akkor várjunk kicsit, míg megszívja magát, és utána kezdjünk golyókat gyúrni. Kókuszreszelékbe forgatjuk, és lehűtjük. Élvezettel csócsálta a család!

Ellával:

A sütőtököt GŐZ (ZÖLDSÉG) programon megpároljuk, majd pürésítjük, és az összes többi  fenti hozzávalóval összegyúrjuk. 

Jó étvágyat!

Sütőtökpuding

Inkább babáknak, de nagyobb gyerekeknek, sőt felnőtteknek is finom eledel, a lassan 4,5 éves Gyerkőc és a 1,5 éves Csipi egyik kedvence. Még a sütőtököt annyira nem komáló Anyukájuk is szereti :)


Hozzávalók:

Párolt vagy sült sütőtök
Banán
Kókuszzsír

Elkészítés:

Ízlés szerint összeválogatjuk a hozzávalókat, majd turmixoljuk. A dermedt kókuszzsír keményebbé és jól kanalazhatóvá teszi ezt a tápláló ételt.

Ellával:

Előkészítjük a sütőtököt, majd GŐZ (ZÖLDSÉG) programon megpároljuk.

Jó étvágyat!

Birsalmapuding





















Hozzávalók:

2 kg birsalma
2-3 ek fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
4 ek zselatin
1-2 marok durvára darált dió (elhagyható)
édesítő (elhagyható)

Elkészítés:

A birsalmákat megmossuk, a hibás részeket kivágjuk, és egészben (hámozatlanul és magházastól) kuktában vagy lábasban megfőzzük (utóbbi módszerrel kicsit tovább tart), majd ízesítjük, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Zselatint csak akkor igényel, ha pucolva, magház nélkül főzzük. Még egyet rottyantunk rajta, formába öntjük, és lehűtjük.

Ellával:

Mindent hozzávalót beleteszünk, és RIZS programon elkészítjük.

Jó étvágyat!

Forrás: Paleország