Avagy hogyan hasznosítsuk a maradék sütőtököt.
Hozzávalók:
Párolt vagy sült sütőtökhús
Kókuszreszelék
Kókuszliszt
Kókuszzsír
Útifűmaghéj (elhagyható)
Édesítés (elhagyható)
Áztatott mag: dió, mandula, kesudió (elhagyható)
Elkészítés:
Fentebb nem írtam arányokat, mert az nagyban függ a sütőtök nedvességétől. A lényeg, hogy az összetevőket úgy adagoljuk, hogy egy gyúrható masszát kapjunk. Ha útifűmaghéjat használunk, akkor várjunk kicsit, míg megszívja magát, és utána kezdjünk golyókat gyúrni. Kókuszreszelékbe forgatjuk, és lehűtjük. Élvezettel csócsálta a család!
Ellával:
A sütőtököt GŐZ (ZÖLDSÉG) programon megpároljuk, majd pürésítjük, és az összes többi fenti hozzávalóval összegyúrjuk.
Jó étvágyat!