2016. július 31., vasárnap

Csokikocka maradékból

Volt már korábban, hogy mit kezdek a tejkészítésből megmaradt darálékkal, itt egy újabb ötlet:


Hozzávalók:

4 adag tejfőzésből megmaradt szárazanyag 
(nálam általában aranylenből és kókuszból, ritkábban földi mandulából készült maradékok)
2 ek útifűmaghéj
2 ek karobpor 
1 ek kakaópor
1 ek tápióka keményítő
5 tojás
Mazsola, datolya édesítésnek (elhagyható)
Gyümölcs díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:

Mindent összegyúrunk, és mehet is a sütőbe. Térfogatnövelőt (szódabikarbóna, sütőpor) szándékosan nem tettem bele. Így egy tömörebb sütit kapunk, mi néha megkenjük a tetejét, vagy csak magában majszoljuk. 

Jó étvágyat!

Földi mandula tej

Nagy izgalommal vártam életem első földi mandula gumó szállítmányát :) Anitánál láttam egy izgalmas receptet, így először ez a finom, selymes ízű tej készült el.



Hozzávalók:

1 mérőpohár földi mandula gumó
1 mérőpohár kókuszreszelék
1 ek eritrit
1 ek Paleolaj
Késhegynyi só
Víz maximum jelzésig

Elkészítés:

Magtejkészítő gépben Gabonatej/Száraz programon.

Forrás: Panita kedvencei

2016. július 3., vasárnap

Földi mandulás golyók

Marcsi barátnőm oldalán figyeltem fel erre az egyszerű receptre, így éppen kapóra jött az ajándékba kapott földi mandula lisztem :)


Hozzávalók:

150 g földi mandula liszt
50 g kókuszreszelék
30 g kakaópor (én tettem bele karobot is)
80 g kókuszzsír
2 kisebb banán
rumaroma (elhagyható)

Elkészítés:

A banánokat pirésítjük, és mindent összegyúrunk. Beleforgathatjuk kókuszreszelékbe, kókuszchipsbe, mákba, mandulába, dióba stb. én nem cicóztam, hanem jól befaltuk a la nature :)

2016. július 2., szombat

Villámgyors morzsasüti

Az terveztem, hogy dupla adag zserbógolyót készítek az ovis juniálisra. Hát nem sikerült, ugyanis az aprítógépem máshogy gondolta, és cserben hagyott a munka közepén. A félkész massza felett majdnem elsírtam magam, de akkor befutott a Párom fél kg friss eperrel. Gondoltam nézzük meg milyen lesz így! Nekem nem is jutott :)