Nagyon szeretem a mákot, ez pedig egy végtelenül egyszerű téli recept, amihez nem kellenek annyira extra hozzávalók. Paleonita oldalán láttam meg, és szerettem bele. Külön öröm, hogy még Apa is nagyon megkedvelte, pedig ő nem egy nagy mák-rajongó. Az alaprecepten kicsit változtattam a saját szájunk íze szerint, de alul belinkelem az eredetit is.
Hozzávalók:
Alaphoz:
2 kg hámozatlan alma, kicsumázva, rusztikus cikkekre vágva
3 ek kókuszolaj
20 dkg darált mák
Krémhez:
3 ek kókuszolaj
20 dkg darált mák
Krémhez:
8 db egész tojás
200 ml kókusztej
csipet só
3 ek kókuszliszt
Elkészítés:
Az almát kicsumázzuk és rusztikus cikkekre vágjuk, majd összekeverjük a darált mákkal és az olvasztott kókuszolajjal. A tojásokat gépi haberővel jó habosra felverjük, majd belekeverjük a kókusztejet, a csipet sót és az átszitált kókuszlisztet. Ezt öntjük a mákos almára, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor van készen, ha szépen megpirult a teteje, és a tojásos öntet is megszilárdult.
Jó étvágyat!
Forrás: Paleország
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése