Hozzávalók:
25 dkg nyers vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa, cékla stbstb.)
3-4 evőkanál őrölt lenmag
3-4 evőkanál őrölt szezámmag
1 tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
fél teáskanál só
egy evőkanál olíva olaj
3 tojás
1 kisebb vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A zöldségeket és a kétféle hagymát daráljuk apróra egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá megdarált zöldségekhez a lenmagot, a szezámmagot, a sütőport, a sót, és öntözzük meg egy kevés olíva olajjal. A tojásokat verjük fel egy külön tálban, majd egyszerűen csak keverjük hozzá a zöldségekhez. Dolgozzuk jó alaposan össze. Az elkészült masszát simítsuk egy kb. 30x23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük szép pirosra, de legalább 30 percig. A legfinomabb akkor lesz, ha a széle kicsit megpörkölődik, és végén még rápirítunk a tetejére is.
Jó étvágyat!
25 dkg nyers vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa, cékla stbstb.)
3-4 evőkanál őrölt lenmag
3-4 evőkanál őrölt szezámmag
1 tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
fél teáskanál só
egy evőkanál olíva olaj
3 tojás
1 kisebb vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A zöldségeket és a kétféle hagymát daráljuk apróra egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá megdarált zöldségekhez a lenmagot, a szezámmagot, a sütőport, a sót, és öntözzük meg egy kevés olíva olajjal. A tojásokat verjük fel egy külön tálban, majd egyszerűen csak keverjük hozzá a zöldségekhez. Dolgozzuk jó alaposan össze. Az elkészült masszát simítsuk egy kb. 30x23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük szép pirosra, de legalább 30 percig. A legfinomabb akkor lesz, ha a széle kicsit megpörkölődik, és végén még rápirítunk a tetejére is.
Jó étvágyat!