2012. május 26., szombat

Mákos-szezámos ropogós

Egészséges ropogtatnivaló a mindennapokra:



Hozzávalók:

150g mandulaliszt vagy finomra őrölt mandula, esetleg lenmagliszt
25g mák (nem darált)
60g szezámmag
2 tojás
1 tk só
annyi víz, hogy a massza éppen összeálljon

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a tojást verjük fel, majd adjuk a keverékhez, és alaposan keverjük el. Ha nem áll össze, öntsünk hozzá egy kis vizet. A tésztát két sütőpapír közé téve nyújtsuk ki 3mm vastagságúra, majd egy éles késsel vágjuk egyforma darabokra. 
Sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 180 fokon 13-15 percig, míg megpirul.

Jó étvágyat!

Forrás: A Büfé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése