Születésnapok közelednek, ezért ma gondoltunk egyet, és Gyerkőccel tortát készítettünk :) Kijelenthetem, hogy ilyen finom és krémes finomságot még soha nem ettünk, és ez most komoly! Rendkívül egyszerű és még hűsítő is (de ez már csak hab a tortán :))
Hozzávalók:
A ropogós alaphoz:
A ropogós alaphoz:
10 dkg mandula
60g datolya
A krémhez:
15 dkg mandula/kesudió
2 citrom leve (mi kihagytuk)
1 tk vanília kivonat
80 ml kókuszolaj
80 ml méz (nálunk 3 ek eritrit egy kis kókusztejben feloldva)
130g eper/málna vagy más gyümölcs - nálunk meggy
Elkészítés:
80 ml kókuszolaj
80 ml méz (nálunk 3 ek eritrit egy kis kókusztejben feloldva)
130g eper/málna vagy más gyümölcs - nálunk meggy
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit aprítsuk ragacsosra. Egy 18cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk bele a masszát, és tegyük félre. A krémhez tartozó mandulát/kesudiót aprítsuk krémes vajjá (ez eltarthat 10-15 percig), majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a gyümölcsöt kivéve! Jól keverjük össze. A krém 2/3-át kenjük az alapra, majd tegyük egy kis időre a fagyasztóba, hogy kellően megszilárduljon, és elbírja az utolsó réteget. A maradék 1/3-ad krémhez adjuk hozzá a gyümölcsöt, és aprítsuk teljesen simára. Ha a második réteg már megdermedt, kenjük rá a harmadik réteget. Tegyük az egészet a fagyasztóba. Fogyasztás előtt pár perccel vegyük ki és vizes késsel szeljük fel.
Dupla ilyen vastag is lehetett volna, de nem volt ilyen kicsi tortaformánk. Az élmény azonban ugyanaz :)
Jó étvágyat!!
Forrás: PocakPanna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése