2012. július 16., hétfő

Szedres-málnás csokoládétorta

Anya születésnapi tortája :)


Hozzávalók:

15 dkg dió/mandula
15 db datolya
5 ek holland kakaópor
1 tk fahéj
3 ek kókuszolaj
30 dkg áfonya/szeder/málna stb.

A csokimázhoz:

30 g kókuszolaj
20 g holland kakaópor
1-2 ek eritrit

Elkészítés:

A diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt, majd aprítsuk krémesre (a másik fele a tetejére megy). Tegyük egy 18 cm-es tortaformába, és 175 fokon süssük kb. 30 percig. Hűtsük ki.
A csokimázhoz az összes hozzávalót keverjük össze egy bögrébe és a kihűlt torta tetejére öntsük rá, majd még így frissen helyezzük rá a megmosott gyümölcsöket. Tálaljuk (ha folyékony csokikrémmel szeretjük), avagy hűtőben tároljuk fogyasztásig (ez esetben fogyasztás előtt kb. 5 perccel vegyük ki, hogy vághatóvá puhuljon a csoki krém).

Jó étvágyat!

Forrás: PocakPanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése