2012. december 11., kedd

Paleo bolognai


Hozzávalók:

A szószhoz:
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 sárgarépa reszelve
1 zeller reszelve
80 dkg paradicsomkonzerv
2 gerezd fokhagyma
3-4 csipet oregánó, bazsalikom stb. 
só, bors
2 ek kacsazsír
1,5 dl vörösbor
3 dl víz vagy húslé

A "tésztához":

4 sárgarépa (de lehet cukkiniből, tökből, zellerből, paszternákból..)
3 ek kacsazsír

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert lereszeljük, és a felforrósított kacsazsíron megpároljuk őket. Majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Közben felaprítjuk a paradicsomokat, és amikor készen van a hús, hozzáadjuk a paradicsom-masszát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük még oregánóval, bazsalikommal stb., végül felöntjük vörösborral és vízzel (akinek van kéznél, húslével). Jól felforraljuk, majd takarékon rotyogtatjuk, míg be nem sűrűsödik a kívánt állagra.

A tésztához való zöldséget vékony hasábokra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk. 

Tipp: érdemes rögtön dupla adagot készíteni :)

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése