Hozzávalók:
A szószhoz:
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 sárgarépa reszelve
1 zeller reszelve
80 dkg paradicsomkonzerv
2 gerezd fokhagyma
3-4 csipet oregánó, bazsalikom stb.
só, bors
2 ek kacsazsír
1,5 dl vörösbor
3 dl víz vagy húslé
A "tésztához":
4 sárgarépa (de lehet cukkiniből, tökből, zellerből, paszternákból..)
3 ek kacsazsír
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert lereszeljük, és a felforrósított kacsazsíron megpároljuk őket. Majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Közben felaprítjuk a paradicsomokat, és amikor készen van a hús, hozzáadjuk a paradicsom-masszát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük még oregánóval, bazsalikommal stb., végül felöntjük vörösborral és vízzel (akinek van kéznél, húslével). Jól felforraljuk, majd takarékon rotyogtatjuk, míg be nem sűrűsödik a kívánt állagra.
A tésztához való zöldséget vékony hasábokra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.
Tipp: érdemes rögtön dupla adagot készíteni :)
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése