Nagyon-nagyon szeretjük, és szinte végtelenségig variálható!
Fontos tudni: ha a spenótot nyersen fogyasztjuk, az oxálsav nem okoz vesekövet, sőt, annak kialakulása ellen dolgozik, míg ha megfőzzük a leveleket, akkor a kálciummal reakcióba lépve, bizonyos mennyiségen túl gondot okozhat. Nyers állapotában a spenót megőrzi magas vitamintartalmát, de nitrit-tartalma miatt mégis csak heti 1x javasolt fogyasztani.
Hozzávalók:
1 marék friss zöldleveles (spenót, sóska, petrezselyem stb.)
1-2 banán
2 db őszibarack, alma stb. ami van
2 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük turmixedénybe, és alaposan dolgozzuk össze.
Fontos tudni: ha a spenótot nyersen fogyasztjuk, az oxálsav nem okoz vesekövet, sőt, annak kialakulása ellen dolgozik, míg ha megfőzzük a leveleket, akkor a kálciummal reakcióba lépve, bizonyos mennyiségen túl gondot okozhat. Nyers állapotában a spenót megőrzi magas vitamintartalmát, de nitrit-tartalma miatt mégis csak heti 1x javasolt fogyasztani.
Hozzávalók:
1 marék friss zöldleveles (spenót, sóska, petrezselyem stb.)
1-2 banán
2 db őszibarack, alma stb. ami van
2 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük turmixedénybe, és alaposan dolgozzuk össze.
Jó étvágyat!!!
Forrás: Gitta nyersétel blogja
Ezt most nagyon meg tudnám inni. Nyamii.
VálaszTörlés