2012. december 11., kedd

Gyümölcsös zöldturmix

Nagyon-nagyon szeretjük, és szinte végtelenségig variálható!

Fontos tudni: ha a spenótot nyersen fogyasztjuk, az oxálsav nem okoz vesekövet, sőt, annak kialakulása ellen dolgozik, míg ha megfőzzük a leveleket, akkor a kálciummal reakcióba lépve, bizonyos mennyiségen túl gondot okozhat. Nyers állapotában a spenót megőrzi magas vitamintartalmát, de nitrit-tartalma miatt mégis csak heti 1x javasolt fogyasztani.



Hozzávalók:

1 marék friss zöldleveles (spenót, sóska, petrezselyem stb.)
1-2 banán
2 db őszibarack, alma stb. ami van
2 dl víz


Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük turmixedénybe, és alaposan dolgozzuk össze.

Jó étvágyat!!!

Forrás:
Gitta nyersétel blogja

1 megjegyzés: