Hozzávalók:
2 nagyobb csík vastagabb és zsírosabb, "többrétegű" oldalas
1-2 fej fokhagyma
mangalica zsír
só, bors
Elkészítés:
Az oldalast kétcsontnyi széles szeletekre vágjuk, majd alaposan megsózzuk és borsozzuk minden oldalát, végül a húsokat egy mangalica sertés zsírral kikent tepsibe tesszük. Egy deci vizet öntünk alá, majd ízlés szerint 1-2 fej fokhagymát megpucolunk, apróra vágunk és mindenhol megszórjuk vele a szeleteket. Legvégül szorosan lefedjük a tepsit alufóliával, és 160 fokon sütjük 2- 2 és fél órát. Ezután leszedjük a fóliát, a sütőt feltekerjük 200-210 fokra, és visszatesszük még 18-20 percre. Közben többször is megforgatjuk a szeleteket, hogy mindenhol egyformán megpiruljanak.
Ellával:
Pár órával a párolás előtt befűszerezzük a húst, majd INAS HÚS programon elkészítjük.
Jó étvágyat!
Forrás: Kifőzde
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése