2013. március 9., szombat

Krémleves szezámkockákkal



 Hozzávalók:

2 tojás
3 dkg szezámliszt vagy szezámpehely
3 dkg szezámmag
1 csipet szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  

Paleolaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat simára keverjük a szezámliszttel, a szezámmaggal, a szódabikarbónával és a sóval. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a masszából kiskanál segítségével kisebb darabokat ejtünk a forró olajba. Akkor vannak készen, ha már szép ropogósra sültek. Mi magában is majszoltuk, de bármilyen krémleves betétjeként megállja a helyét.

Jó étvágyat!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése