2013. december 21., szombat

Mákos-gesztenyés sütemény


Hozzávalók:

A piskótához: 

6 tojás
10 dkg őrölt mák
3 csapott ek lenmagliszt
1 ek xilit
1 ek zsiradék
késhegynyi szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  

A gesztenyés-banános krémhez:

25 dkg natúr gesztenyemassza
3 érett banán

A csokiréteghez:

5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
kókuszzsír

Elkészítése:

először összekeverjük a mákot, a lenmaglisztet, a xilitet és a szódabikarbónát, majd a tojások sárgáját és az olajjal. A két részt egybeöntjük, és habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Majd sütőpapírral bélelt 28*25 cm-es tálba öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Borítsuk ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk rácson kihűlni. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást.

Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat botmixerrel összeturmixoljuk. A kész krémet a sütire kenjük.

A végén jöhet a tetejére a csokiréteg!

Jó étvágyat!

Forrás: AntiVali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése