2013. december 21., szombat
Mákos-gesztenyés sütemény
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
10 dkg őrölt mák
3 csapott ek lenmagliszt
1 ek xilit
1 ek zsiradék
késhegynyi szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé
A gesztenyés-banános krémhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
3 érett banán
A csokiréteghez:
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
kókuszzsír
Elkészítése:
először összekeverjük a mákot, a lenmaglisztet, a xilitet és a szódabikarbónát, majd a tojások sárgáját és az olajjal. A két részt egybeöntjük, és habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Majd sütőpapírral bélelt 28*25 cm-es tálba öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Borítsuk ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk rácson kihűlni. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást.
Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat botmixerrel összeturmixoljuk. A kész krémet a sütire kenjük.
A végén jöhet a tetejére a csokiréteg!
Jó étvágyat!
Forrás: AntiVali
Címkék:
banán,
csokis,
gesztenye,
gyümölcsös,
lenmagliszt,
mák,
paleo,
süti,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése