2014. március 3., hétfő

Csokis gofrifalatok

Névnapi kóstolónak készült az óvodába. Nagy sikere volt, a tálcát üresen kaptam vissza :)


Hozzávalók (8 darabhoz):

30 g kókuszliszt
30 g makadámdió liszt (vagy kókuszliszt)
1 érett banán pépesítve
4 tojás
csipet só
1/2 kk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
1 ek vanília kivonat
kókusztej vagy víz, ha higítani kell
pár szem aszalt fekete áfonya (opcionális)

A tetejére:

kókuszzsír
magas kakaótartalmú (70-90%-os) csokoládé
natúr lekvár (nálunk most meggy)

Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd óvatosan egymásba forgatjuk, hogy ne csomósodjon. Ha túl sűrű, lehet higítani kókusztejjel vagy vízzel. A gofrisütőt bekenjük olvasztott kókuszzsírral, és kisütjük a gofrikat. Közvetlen sütés előtt szoktam beleszórni a fekete áfonyát, így jó ropogós lesz a a tészta tetején. Ha kihűltek, felolvasztjuk a csokit egy kis kókuszzsírral, majd rácsorgatjuk a felszeletelt gofrikra. Mindezt még megspékelhetjük egy kis lekvárral vagy gyümölccsel. 

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése