2015. március 24., kedd

Gesztenyés teasüti

Azoknak, akik szeretik a teasüteményt, vagy csak szeretnek ropogtatni. Hosszú ideig eláll!



Hozzávalók:

10 dkg gesztenyeliszt
5 dkg tápióka keményítő
20 dkg kókuszreszelék 
10 dkg napraforgómag 
8 dkg por alakú eritrit
1 tk szódabikarbóna
1 tk aszkorbinsav
12 dkg kókuszolaj
1 tojás

Elkészítés:

A kókuszreszeléket kávédarálóban megőröljük, a napraforgómagot aprítóban ledaráljuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha mégsem állna össze, vagy nagyon morzsálódik, akkor 1-2 evőkanál vizet lehet hozzátenni. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kekszeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsültnek. Igazi teasütemény ízvilág, és állag.

Jó étvágyat!

Forrás: Trollanyu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése