Juniálisra készültek ezek a dekoratív falatok. A gyerekek nagyon szerették, repetáztak is :)
A tészta hozzávalói:
5 dkg mandulaliszt
12 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg kókuszliszt
3 ek útifűmaghéj
5 dkg eritrit
csipet só
Fél tk szódabikarbóna
Fél tk aszkorbinsav
3 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj
Az almák elkészítése:
2-3 alma vékonyra szeletelve
2-3 ek por alakú eritrit
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Forrás: Trollanyu
3 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj
Az almák elkészítése:
2-3 alma vékonyra szeletelve
2-3 ek por alakú eritrit
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, a forró vízben pedig oldjuk fel a kókuszolajat, majd addjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni, langyosan már lehet a tésztával dolgozni. Ha langyosra hűlt a tészta, nyújtsuk ki téglalap alakúra, olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (nekem fél centi).
Az almákat vágjuk félbe, vájjuk ki a magházát és szeleteljük vékonyra. Forgassuk meg őket a fahéjas édesítőben,
Következő lépésként vágjuk a tésztát kb. 1,5-2 cm széles csíkokra, és fektessük rá az alma szeleteket kis fedéssel. Csavarjuk fel. Minél több almát tesszünk közé, annál szebb lesz. Tegyük a kis tekercseket szilikonos muffinformákba. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 18-20 percig, majd hűtsük ki.
Jó étvágyat!
Forrás: Trollanyu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése