2015. június 8., hétfő

Almás rózsák

Juniálisra készültek ezek a dekoratív falatok. A gyerekek nagyon szerették, repetáztak is :)


A tészta hozzávalói:

5 dkg mandulaliszt
12 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg kókuszliszt
3 ek útifűmaghéj
5 dkg eritrit
csipet só
Fél tk szódabikarbóna
Fél tk aszkorbinsav
3 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj

Az almák elkészítése:

2-3 alma vékonyra szeletelve
2-3 ek por alakú eritrit
1 tk őrölt fahéj

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, a forró vízben pedig oldjuk fel a kókuszolajat, majd addjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni, langyosan már lehet a tésztával dolgozni. Ha langyosra hűlt a tészta, nyújtsuk ki téglalap alakúra, olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (nekem fél centi).

Az almákat vágjuk félbe, vájjuk ki a magházát és szeleteljük vékonyra. Forgassuk meg őket a fahéjas édesítőben, 

Következő lépésként vágjuk a tésztát kb. 1,5-2 cm széles csíkokra, és fektessük rá az alma szeleteket kis fedéssel. Csavarjuk fel. Minél több almát tesszünk közé, annál szebb lesz. Tegyük a kis tekercseket szilikonos muffinformákba. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb.  18-20 percig, majd hűtsük ki.

Jó étvágyat!

Forrás: Trollanyu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése