2015. június 8., hétfő

Morzsasüti

Sokféleképp variálható, pofonegyszerű süti, szeretjük! Néha kókuszjoghurttal keveredik :)


Hozzávalók:

12 dkg kókuszzsír
20 dkg "liszt" (kókuszliszt, zöldbanánliszt, mandulaliszt illik hozzá, vagy darált magvak)
8 dkg eritrit
1 kg gyümölcs (itt eper és rebarbara)

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet (vagy őrleményt) az édesítővel. Adjunk hozzá a kókuszzsírt, és az ujjaink segítségével dörzsöljük bele, amíg morzsára nem emlékeztet a keverék. Terítsük le a gyümölcsöt egy kókuszsírral kikent tűzálló edény aljára, majd a tetején egyenletesen oszlassuk el a morzsakeveréket. Süssük 150 fokon kb. 35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha melegen tálaljuk, a morzsakeverék puha, ha hagyjuk teljesen kihűlni, akkor kicsit ropogósabb. Mindkét állapotában nagyon finom.

Jó étvágyat!




1 megjegyzés:

  1. tetszik a recept, köszi. és ha nincs odahaza eper, tegyünk bele dzsemet. használjuk ki az utolsó eper hajrát, itt találtok receptet is hozzá http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés