2016. március 7., hétfő

Gesztenyés keksz

Ritkán használok gesztenyelisztet, de volt egy kis maradék a hűtőben, így elsütöttem Trollanyus módon. Siker volt! :)


Hozzávalók:

15 dkg gesztenyeliszt
5 dkg tápióka keményítő
5 dkg eritrit
12 dkg kókuszolaj
3 ek kókusztej
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk aszkorbinsav
csipet só
8 dkg csoki kisebb darabokra vágva

Elkészítés:

A csoki kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd óvatosan a csokit beledolgozzuk, és fél órára pihentetjük a masszát a hűtőben. Majd  vizes kézzel golyókat formázunk, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk. Hagyjunk kis helyet köztük, mert sülés közben elterülnek majd és megnőnek. 180 fokon 10-12 perc alatt lesznek készen.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése