Nagyon szeretem a sáfrányt, de számomra kb az elérhetetlen árkategória volt, amíg egy kedves ismerős nem hozott nekem Algériából :) A kardamom is nagy szerelem, így nem volt kérdés, hogy amint lehet, elkészítem az alábbi receptet! Növényi tejkészítésből maradt kókuszreszeléket és mandulát használtam, így kicsit puhább lett, de nagyon finom!
10 dkg növényi tejkészítésből maradt mandula- és kókuszreszelék
10 dkg darált kókuszreszelék
2 ek kókuszliszt
5 dkg tápióka keményítő
2 ek útifűmaghéj
5 dkg tápióka keményítő
2 ek útifűmaghéj
5 dkg eritrit
1 tk őrölt kardamom
Fél tk sáfrány (kurkuma is jó hozzá)
1 dl víz
2 tojás
2 ek olvasztott kókuszolaj
Fél tk sáfrány (kurkuma is jó hozzá)
1 dl víz
2 tojás
2 ek olvasztott kókuszolaj
Fél tk szódabikarbóna
Fél tk aszkorbinsav
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd vegyítjük, és miután alaposan elkevertük, fél órára a hűtőbe tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, esetleg villával ellapogatjuk őket. 180 fokon 15-18 perc alatt sülnek meg.
Jó étvágyat!
Forrás: Troll a konyhámban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése