2012. május 16., szerda

Epres-rebarbarás muffin

Ez a süti maga a gyönyör, az eper és a rebarbara remekül passzol egymáshoz!


Hozzávalók:

8 szem magozott datolya
1 és fél bögre őrölt mandula
Fél bögre darált dió
1 evőkanál narancslé - elhagyható
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
kókuszzsír a formák kikenéséhez

Elkészítés:

A tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak kell lennie. A muffinformákat kenjük meg kókuszzsírral, és simítsuk bele a "tésztát".

A töltelék elkészítése: vágjuk fel a rebarbarát 5 centis darabokra, majd tegyük az aprítógépbe. Adjuk hozzá a narancslevet, és esetleg 1-3 evőkanál édesítőt (ha már túlérett az eper, akkor szerintem felesleges). Ezt az egészet csak néhány rövid, gyors nyomás erejéig turmixoljuk össze. Ne pépesítsük túl, csak keveredjen össze apróra. Ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd mindezt kézzel keverjük össze. Végül töltsük bele a masszát a muffinformákba.

190 fokon kb. 35 perc alatt sül készre.

Jó étvágyat!

Forrás: webcukrászda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése