Ez a süti maga a gyönyör, az eper és a rebarbara remekül passzol egymáshoz!
Hozzávalók:
8 szem magozott datolya
1 és fél bögre őrölt mandula
Fél bögre darált dió
1 evőkanál narancslé - elhagyható
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
kókuszzsír a formák kikenéséhez
Elkészítés:
8 szem magozott datolya
1 és fél bögre őrölt mandula
Fél bögre darált dió
1 evőkanál narancslé - elhagyható
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
kókuszzsír a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak kell lennie. A muffinformákat kenjük meg kókuszzsírral, és simítsuk bele a "tésztát".
A töltelék elkészítése: vágjuk fel a rebarbarát 5 centis darabokra, majd tegyük az aprítógépbe. Adjuk hozzá a narancslevet, és esetleg 1-3 evőkanál édesítőt (ha már túlérett az eper, akkor szerintem felesleges). Ezt az egészet csak néhány rövid, gyors nyomás erejéig turmixoljuk össze. Ne pépesítsük túl, csak keveredjen össze apróra. Ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd mindezt kézzel keverjük össze. Végül töltsük bele a masszát a muffinformákba.
190 fokon kb. 35 perc alatt sül készre.
190 fokon kb. 35 perc alatt sül készre.
Jó étvágyat!
Forrás: webcukrászda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése