2016. november 14., hétfő

Mindenmentes ropogós perec

Az egész úgy kezdődött, hogy készült egy nagy adag paszternák püré, aminek a végét szerettem volna felhasználni más módon is. Ígyhát összeházasítottam egy kis Anyasütivel. Megérte :) Nagyon finom, ropogós perec született!

  

Hozzávalók:

15 dkg paszternák
15 dkg Anyasüti Omlós Házi Pogácsa Lisztkeverék
50 g kókuszzsír
30-50g víz

Elkészítés:

A paszternákot puhára főzzük, és még melegen összeturmixoljuk a kókuszzsírral és a vízzel. Akkor jó, ha már "krumplipüré" állaga van (ezért több-kevesebb vizet igényelhet). Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a sót. Perecet (vagy más alakú kekszet) formázunk, és 180 fokon 30-35p alatt megsütjük. A paszternák édeskés íze miatt, só nélkül ideális lehet mézeskalács alapnak is, jövök majd a recepttel :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése