2012. május 11., péntek

Spenótos karfiol



Hozzávalók:

2 fej karfiol
20 dkg spenót
10 dkg füstölt sonka
5 db tojás
2 dl kókusztej
bors
szezámmag pehely
lenmag pehely
mangalica zsír
sajt a tetejére (opcionális - mi nem tettünk rá, mert nem lehet)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és óvatosan megpároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét. Előkészítünk egy mangalica zsírrak kikent tepsit, majd szétterítjük a karfiolrózsákat. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, és a 2 dl kókusztejjel. A sonkát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával.
Rétegelés: a karfiolrózsákra öntjük a tojásos masszét, a tetejére pedig jön a sonka és a spenót.
180 fokon 25-30 percet sütjük, félidőben meghintjük lenmag és szezámmag pehellyel.

Ellában:

A karfiolrózsákat GŐZ (Zöldség) programon megpároljuk. Egy kis vizet is tegyünk alá. Mikor készen van, azonnal eresszük ki a gőzt, így nem puhul túl. A továbbiakban járjunk el a fentiek szerint. 

Jó étvágyat!

Forrás: NoSalty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése