2012. május 22., kedd

Paleo rizs

Komolyan mondom ez jobb, mint az eredeti: rizs karfiolból, ezt figyeljétek! És mégcsak karfiol íze sincsen :)

 

Hozzávalók:

Fél fej karfiol
Mangalica-, kacsa-, vagy libazsír
Só, bors

Elkészítés:
 
Aprítógépben nyers, rózsáira szedett karfiolt rizsméretű darabkákra darálunk, majd serpenyőben 1-2 evőkanál zsiradékon, sózva, borsozva, ízlés szerint fűszerezve néhány perc alatt kevergetve, pirítva megpuhítjuk.

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. nekem sajnos erőteljes karfiol íze lett, és nem vagyok oda a karfiolért. Majd még próbálkozok másféle fűszerezéssel.

    VálaszTörlés
  2. Azt vettem észre, ha állati zsíradékkal dolgozok, akkor semlegesül a karfiol íze, viszont ha növényi olajjal készítem (pl. Paleolaj, Olajessimo), akkor a végén valóban érződik még valamennyire a karfiol.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, kipróbálom, és majd referálok:)

    VálaszTörlés
  4. 11 hónapos baba is het karfiol rizst?

    VálaszTörlés
  5. 11 hónapos kisfiamnak paleolit receptekt tudnátok ajánlani?Nehéz babáknak való paleolit oldalt találni nagyon.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Igen, bártan mehet a karfiolrizs! A kicsik nagyon jól emésztik a zsírokat, ezek kellenek is az egészséges fejlődésükhöz! Az oldalon található összes tojásmentes recept (van ilyen cimke) használható egy éves korig, utána mehet az egész tojás óvatosan. Még jobb, ha olajos magvakat is kerülitek egy éves korig. Amik különösen táplálóak a piciknek, azok a belsőségek, vörös húsok, halak, a csontvelő és a tojássárgája. Mi nagyon sok csontlevest eszünk, így télen meg főleg, mindig főzök bele velőscsontot. Ha zöldség- vagy krémleves van, akkor mindig teszek bele zselatint, az is nagyon jó a bélrendszernek! Ha fent vagy a Facebookon, van egy olyan csoport, hogy Paleomamák, paleopapák, paleobabák és a kontinuum elv, ott tudsz kérdezni másoktól is, és sok recept és ötlet van, hogy hogyan lehet a kicsikkel paleózni. Jó egészséget kívánok!! ;)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen!
    Paleolit tortát hogyan tudnék az 1 éves szülinapjára készíteni a kisfiamnak február 1-én lesz 1 éves, ez lenne az 1. torája?

    VálaszTörlés