2016. február 13., szombat

Paleo mákos guba almával

Nagyon szeretem a mákot, ez pedig egy végtelenül egyszerű téli recept, amihez nem kellenek annyira extra hozzávalók. Paleonita oldalán láttam meg, és szerettem bele. Külön öröm, hogy még Apa is nagyon megkedvelte, pedig ő nem egy nagy mák-rajongó. Az alaprecepten kicsit változtattam a saját szájunk íze szerint, de alul belinkelem az eredetit is.


Hozzávalók:

Alaphoz: 

2 kg hámozatlan alma, kicsumázva, rusztikus cikkekre vágva
3 ek kókuszolaj
20 dkg darált mák

Krémhez:

8 db egész tojás
200 ml kókusztej
csipet só
3 ek kókuszliszt

Elkészítés:

Az almát kicsumázzuk és rusztikus cikkekre vágjuk, majd összekeverjük a darált mákkal és az olvasztott kókuszolajjal. A tojásokat gépi haberővel jó habosra felverjük, majd belekeverjük a kókusztejet, a csipet sót és az átszitált kókuszlisztet. Ezt öntjük a mákos almára, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor van készen, ha szépen megpirult a teteje, és a tojásos öntet is megszilárdult.


Jó étvágyat!

Forrás: Paleország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése