2016. február 13., szombat

Szezámos kelbimbók

A nagymamámtól kaptam egy nagyobb zacskó kelbimbót, főztem levesbe, sütöttem fűszeres köretnek, ezt pedig vacsorára találtam ki, de köretnek sem utolsó. A fiúk is falták :)))


Hozzávalók:

Kelbimbó
Szezámliszt
Tojás
Só, bors
Kókuszolaj

Elkészítés:

A kelbimbókat egy kicsit előpároljuk (éppen csak annyira, hogy ne legyen túl kemény, se túl puha. (Ella kuktában pároltam 5 perc alatt). A szezámlisztből, tojásból bundát keverünk, melyet sózunk, borsozunk, majd meghempergetjük benne a kelbimbókat. A kókuszzsírt serpenyőben felhevítjük, és kisütjük benne a golyócskákat. Nagyon finom!!!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése