2016. február 13., szombat

Brokkolis máj

Az utolsó trimeszterben mindig figyelek a megfelelő vasbevitelre, ez most a kedvenc májas ragum, mert nagyon szeretem a póréhagymát, brokkolit, kápiát. Persze gombával is nagyon finom ám! :)


Hozzávalók:

Fél kg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 nagyobb kápia paprika
1 közepes fej brokkoli
1 gerezd fokhagyma
Só, bors
1 púpos ek kacsazsír vagy kókuszzsír

Elkészítés:

A brokkolit 3 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd kiszedjük és szűrőben lecsöpögtetjük (én Ella kuktában pároltam 2 percet). A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük a zsíron, majd hozzáadjuk a felszeletelt pórét és a felkockázott paprikát. Utána beletesszük a májat, és megpirítjuk. A végefelé hozzáadjuk a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát és a párolt brokkolit. Sózzuk, borsozzuk. 

Jó étvágyat!

Forrás: Paleország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése