2016. február 20., szombat

Brassói édesburgonyával

Nagyon szeretem a brassóit! Ebben a verzióban is!


Hozzávalók:

2 szelet mangalica szalonna
Fél kg sertéstarja
2-4 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
Zsiradék a sütéshez
1 kg édesburgonya

Elkészítés:

A két szelet szalonnát felaprítunk és kiolvasztunk. A fél kiló kockára vágott színhúst belekeverjük a forró zsírba, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés, kb. fél dl vízzel, fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul. Ha kész, az apróra vágott fokhagymagerezdeket és a pirospaprikát kis belekeverjük, és zsírjára sütjük.

Az édesburgonyákat megpucoljuk és felkockázzuk, majd kókuszzsíron megpirítjuk.

Végül alaposan összekeverjük a hússal,

Ellában:

A brassói hozzávalóit belepakoljuk a kuktába, és jól elkeverjük, majd HÚS programon megfőzzük. Végül jó alaposan összekeverjük a pirított édesburgonyával.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése