2012. január 13., péntek

Sült csirkecomb céklával

Egy kis vastartály-feltöltés :)



Hozzávalók:

4 csirkecomb
3 közepes cékla
fokhagyma
olíva olaj
natúr vegamix
só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat kis vegamixszel és sóval, borssal bedörzsöljük, majd hagyjuk állni 1-2 órát (én mindig előző nap bepácolom). A sütőt 200 fokra melegítjük, közben a combokba néhány gerezd fokhagymát tűzdelünk, majd berakjuk őket sülni. Előkészítjük a céklát: meghámozzuk, felkockázzuk, majd amikor a combok már fél órája sülnek, beszórjuk a hús mellé. Újabb fél óra kell, mire elkészülnek a combok, és mire a cékla is átsül.

Ellával:

A húst párolás előtt néhány órával befűszerezzük, majd HÚS programon elkészítjük.
Ezután a céklát az előzőekben megpárolt hús levében megpároljuk GŐZ (ZÖLDSÉG) programon. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése