2012. szeptember 3., hétfő

Paleo lasagne

Nagy kedvencünk a karalábé, vele együtt pedig ez a "lasagne" ;)



Hozzávalók:

1 kg karalábé (nagyobb darabok), de tökkel és cukkinivel is nagyon finom!!!
50 dkg darált hús
2 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
20 dkg reszelt sajt
Só, bors
Zsíradék a sütéshez

Elkészítés:

A karalábét/tököt/cukkinit meghámozzuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot apróra vágjuk. Egy serpenyőben megfuttatjuk a vöröshagymát, majd megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és közepes lángon készre pároljuk (esetleg sűríthetjük egy kis tápióka keményítővel).

Ezek után jöhet az étel összeállítása: zsírozzuk ki egy közepes tepsit, majd fektessünk le egy réteg karalábét úgy, hogy 1/3 részben fedjék egymást. Jöhet a darált húsos ragu, majd harmadik rétegként egy kis reszelt sajt, és így tovább, amíg el nem fogy az alapanyagunk :) 170 fokon süssük 40 percet lefedve, majd még 20 percet fedő nélkül pirítsunk rá!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése