2013. január 19., szombat

Halas pástétom zellerkéregben

Nagyon ritkán eszünk halat, egyrészt mert drága, másrészt nincs is nagyon halforrásunk. A zeller viszont mindannyiunk nagy kedvence, így amikor végre sikerült tőkehalat szereznem, azonnal nekiálltam ennek a finomságnak. Hamar el is fogyott, könnyű meleg vacsora volt :)



Hozzávalók:

A raguhoz:

50 dkg alaszkai tőkehal (vagy egyéb szálkamentes hal)
1 póréhagyma 
25 dkg gomba
1 tk szárított kapor
1 csokor aprított petrezselyem
1 ek kókuszliszt
1,5 dl kókusztej
2 ek friss citromlé

1 ek sertészsír
só, bors

A zellerpüréhez:

40 dkg zeller
1-2 ek kókusztej
2 tojás
só, bors

Elkészítés:

Zsíradékon megdinszteljük a póréhagymát és a gombát, hozzáadjuk a felkockázott halat, a kaprot és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és néhány percig pároljuk. Majd megszórjuk kókuszliszttel, belekeverjük a kókusztejet, és rottyantunk rajta egyet. Végül belefacsarjuk a citromlevet, és levesszük a lángról. 

A zellert közben puhára pároljuk. Ha készen van, turmixoljuk össze a két tojással, sóval, borssal és 1-2 evőkanálnyi kókusztejjel.

Majd egy tűzálló tál aljára kanalazzuk a halas ragut, és rásimítjuk a zellerpürét, majd 180 fokon 45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése