2013. március 13., szerda

Gyümölcsös piskóta

Nos, erről a finomságról tényleg nem mondanánk meg, hogy valójában lisztmentes. Pedig így van. Állagra és ízre olyan, mint a "vizes piskóta". Bármilyen gyümölccsel kipróbálható, minél színesebb, annál jobb!! Újfent Elmirának jár a köszönet!































Hozzávalók:

8 tojás
10 dkg eritrit
10 dkg kókuszliszt
1 citrom reszelt héja
1 tk vanília kivonat
Fél tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
1 dl Paleolaj vagy Olajessimo
Gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat 10 percig verjük az eritrittel és a citromhéjjal, szódabikarbónával, aszkorbinsavval, vanília kivonattal és a Paleolajjal. Ezalatt jól kifehéredik, felhabosodik, és a térfogata is megnő. Ekkor elkezdjük kanalanként hozzáadni az átszitált kókuszlisztet. Amikor már a teljes mennyiséget elkevertük, öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kb 25*30 cm-es tepsibe (nekem most csak muffinforma volt kéznél, ez az adag így 22 db-ra lett elég). A tetejét jól megrakjuk gyümölcsökkel, majd 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Istenien finom!

Jó étvágyat!!!


(tepsis verzió)
 

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése